poniedziałek, 14 września 2015

Sałatka z gotowanych buraków


 Koleljna propozycja wykorzystania buraków;) Banalnir prosta i bardzo smaczna, idealna do mięsa, czy jako odrębna potrawa. Mężowi smakowała :)"Smakuje mi... Mimo, że nie ma w niej mięsa";P
W myśl zasady, ze nic nie może soię zmarnować;)

Składniki:
  • 5 ugotowanych buraków- 230 kcal
  • 3 ugotowane marchewki- 36 kcal
  • Puszka groszku konserwowego- 150 kcal
  • 3 ogórki konserwowe- 6 kcal
  • 1 mała cebula- 32 kcal
  • Majonez lub jogurt- 830/ 75 kcal!
  • Sól,pieprz
Przygotowanie:
  1. Buraki, marchew, paprykę, ogórka kiszonego i cebule kroimy w kostkę. 
  2. Wkładamy do dużej miski. 
  3. Dodajemy groszek, majonez lub jogurt(ilość wedle uznania- u mnie 5 łyżek) oraz doprawiamy solą i pieprzem.
  4. Dokładnie mieszamy.

    Kaloryczność: całoći- 1284 kcal z majonezem i 529 z jogurtem.

     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Translate