niedziela, 17 maja 2015

Zupka rybna dla malucha i nie tylko:)

Składniki na około 4 porcje:
  • 500 g filetów z ryby
  • włoszczyzna (2 marchewki, pietruszka)
  • 2 ziemniaki
  • 1,5 litra wody
  • jogurt naturalny (dodajemy od mniej więcej 10/11 miesiąca życia)
  • 2 łyżki mąki
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • koperek


 Przygotowanie:
  1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
  2. Włoszczyznę obieramy, ścieramy na tarce, lub kroimy.
  3. Warzywa zalewamy wodą, gotujemy 15 minut.
  4. Zmniejszamy gaz, dodajemy filety, gotujemy jeszcze 10 minut.
  5. Mąkę mieszamy z jogurtem, dodajemy do zupy. Zagotowujemy.
  6. Posypujemy koperkiem i podajemy z kawałkami jajka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Translate