Zupka rybna dla malucha i nie tylko:)
Składniki na około 4 porcje:
- 500 g filetów z ryby
- włoszczyzna (2 marchewki, pietruszka)
- 2 ziemniaki
- 1,5 litra wody
- jogurt naturalny (dodajemy od mniej więcej 10/11 miesiąca życia)
- 2 łyżki mąki
- 2 jajka ugotowane na twardo
- koperek
Przygotowanie:
- Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
- Włoszczyznę obieramy, ścieramy na tarce, lub kroimy.
- Warzywa zalewamy wodą, gotujemy 15 minut.
- Zmniejszamy gaz, dodajemy filety, gotujemy jeszcze 10 minut.
- Mąkę mieszamy z jogurtem, dodajemy do zupy. Zagotowujemy.
- Posypujemy koperkiem i podajemy z kawałkami jajka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz