A wasz już gotowy?
Składniki:
- Czosnek 1 ząbek
- Oregano 2 gałązki
- Bazylia 1 gałązka
- Tymianek 2 gałązki
- Natka pietruszki 2 gałązki
- Sól i cukier pół łyżeczki
- Pieprz do smaku
- Ocet winny do smaku
- Oliwa z oliwek pół szklanki
- Woda 2 łyżki
Przygotowanie:
- Zioła drobno siekamy.
- Ząbki czosnku siekamy lub ścieramy na tarce (można też użyć suszonego czosnku chociaż ma mniej intensywny smak).
- Do kubka wlewamy oliwę z oliwek.
- Dodajemy bazylię, tymianek, natkę, oregano, czosnek, sól, pieprz i cukier.
- Dodajemy ocet winny (najlepiej w proporcji : 3porcje oliwy : 1porcji octu winnego – ale jak kto woli, może użyć proporcji pod swój smak).
- Na koniec dodajemy 2 łyżeczki wody i mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz