piątek, 15 maja 2015

Czerwone domowe pesto

 Składniki:
1 szklanka pomidorków koktajlowych (około 180 g)
3 kawałki suszonych pomidorów w zalewie
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy ze słoika z suszonymi pomidorami
1/2 łyżeczki pasty chili (PRZEPIS ZNAJDZIECIE TU)
10 listków bazylii



Przygotowanie:
  • Do rondelka wkładamy pomidorki koktajlowe, pomidory suszone, obrany i przepołowiony czosnek, oliwę, pastę chili. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy przez około 3 minuty. Na koniec dodajemy bazylię i wszystko miksujemy blenderem na pastę (najlepiej przełożyć do wysokiego plastikowego pojemnika i dopiero wtedy zmiksować, inaczej sos może bardzo pryskać podczas miksowania). I gotowe.
Kaloryczność całości to ok. 500 kcal do tortilli średnio potrzebujemy ok 10 g 2 łyżeczki czyli ok. 25 kcal
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Translate