czwartek, 29 października 2015

Zielone jabłka

"Badacze z Washington State University wskazują, że codzienne spożywanie jabłek z odmiany Granny Smith może okazać się pomocne w zachowaniu smukłej sylwetki."
Jeżeli lubicie Zielone Jabłka to mam dla was parę przydatnych informacji:)
  • Odchudzające właściwości jabłek to zasługa błonnika i polifenoli
  • ze względu na smak owoce tej odmiany nadają się zarówno do gotowania i pieczenia, jak i do jedzenia na surowo.
  • polecane są do sałatek, ponieważ nie brązowieją tak szybko jak inne odmiany jabłek. Są także od innych twardsze.  
  • Jabłka te z reguły są produkowane metodami konwencjonalnymi, a co to dla nas oznacza?. 
 Owoce mogą być pryskane, bądź nie. Rosnąć w ziemi i słońcu, ale również w szklarniach i na nienaturalnym podłożu.  
 
 Ja jeżeli trafię na ekologiczne jabłka, (które zwykle kupuję kiedy jest promocyjna okazja) to wiem że mogę spokojnie zjeść je ze skórką. Nie ekologiczne ze skórki raczej obieram lub bardzo mocno pucuję w skórce jest najwięcej błonnika więc szkoda go tracić.:)
Po raz kolejny apel czytajcie, tym razem nie etykiety a kody:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Translate