Chilli czyli szybki sposób na meksykańskie danie w domu;)
Zapraszam:)
Składniki:
- 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
- puszka krojonych pomidorów (400 g)
- puszka czerwonej fasoli (400 g)
- średnia cebula ok 100g
- przyprawy:Sól, papryka słodka, czosnek, chili – 6,5%, suszone pomidory, kolendra, kminek, cukier, oregano, cebula, aromaty, tymianek, pieprz czarny, kwas: kwas cytrynowy; aromat dymu wędzarniczego. - See more at: http://www.kamis.pl/produkty/mieszanki-przypraw/kuchnie-%C5%9Bwiata/chili-con-carne.aspx#sthash.R9eQ7nyl.dpufSól, papryka słodka, czosnek, chili, suszone pomidory, kolendra, kminek,cukier,oregano, cebula,tymianek, pieprz czarny-idealnie zmieszane w przyprawie- KamisChili Con Carne, którą możemy użyć gotową, zamiast wszystkich ziół i przypraw oddzielnie.

- Cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na patelni ok. 5 minut.
- Dodajemy mięso i smażymy ok. 7 minut.
- Dodajemy pomidory z puszki, odsączoną i opłukaną fasolę i przyprawę.
- Wszystko smażymy na małym ogniu ok. 10 minut
- Gotowy farsz możemy podawać z nachosami lub tak jak u mnie z bułką kukurydzianą.
SMACZNEGO:)
Kaloryczność: 300 g porcja ok. 200 kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz