środa, 22 lipca 2015

Chili con carne

Chilli czyli szybki sposób na meksykańskie danie w domu;)

Zapraszam:)

Składniki:
  • 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • puszka krojonych pomidorów (400 g)
  • puszka czerwonej fasoli (400 g)
  • średnia cebula ok 100g
  • przyprawy:
    Sól, papryka słodka, czosnek, chili – 6,5%, suszone pomidory, kolendra, kminek, cukier, oregano, cebula, aromaty, tymianek, pieprz czarny, kwas: kwas cytrynowy; aromat dymu wędzarniczego. - See more at: http://www.kamis.pl/produkty/mieszanki-przypraw/kuchnie-%C5%9Bwiata/chili-con-carne.aspx#sthash.R9eQ7nyl.dpuf
    Sól, papryka słodka, czosnek, chili, suszone pomidory, kolendra, kminek,cukier,oregano, cebula,tymianek, pieprz czarny-idealnie zmieszane w przyprawie- KamisChili Con Carne, którą możemy użyć gotową, zamiast wszystkich ziół i przypraw oddzielnie.
 Przygotowanie:
  1. Cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na patelni ok. 5 minut.
  2. Dodajemy mięso i smażymy ok. 7 minut.
  3. Dodajemy pomidory z puszki, odsączoną i opłukaną fasolę i przyprawę. 
  4. Wszystko smażymy na małym ogniu ok. 10 minut
  5. Gotowy farsz możemy podawać z nachosami lub tak jak u mnie z bułką kukurydzianą. 

SMACZNEGO:)
Kaloryczność: 300 g porcja ok. 200 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Translate