piątek, 20 listopada 2015

Najszybszy sernik na świecie.

Lubicie serniki?
ja uwielbiam.:)
A jeszcze bardziej jeśli od wyciągnięcia składników z lodówki do wstawienia ciasta do piekarnika mija 5 minut;).
Przedstawiam wam swoją wariację na temat sernika ze strony aniagotuje.pl
Szybki, przepyszny, bardzo puszysty sernik:).
Nie musicie wcześniej wyjmować masła i jajek, ubijać osobno cukru z żółtkami, czy też robić piany z białek etc... 

Składniki:
• 500 g sera mielonego(ja wolę mielić sama, konsystencja mielonych może czasami okazać się zgubna)- chudego lub-półtłustego- 566-665 kcal
 • 30 g mąki pszennej- 102,5 kcal
• 100 g cukru (jeśli nie lubicie tak słodkich można dać mniej cukru)- 405 kcal
• 80 g masła lub margaryny ( z masłem jest smaczniejszy:)) 592 kcal-432 kcal
 • 5 jaj- 390 kcal
• 5 g skórki pomarańczowej, kandyzowanej
• łyżeczka aromatu pomarańczowego  
• 45 g rodzynek- 124,5 kcal
łyżka oleju 
- 88 kcal

Przygotowanie:
  1. Nagrzewamy piekarnik do 160 stopni, najlepiej z termoobiegiem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia uprzednio wysmarowanym olejem.
  2. I tutaj najważniejszy moment – wszystkie składniki umieszczamy w dużej misce w dowolnej kolejności, a na koniec blendujesz na gładką masę blenderem ręcznym. Voilà!.
  3. Pieczemy w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem przez 1 godzinę.
    Eh szkoda, że czas pieczenia nie jest równie krótki jak ten przygotowywania, ale warto czekać :)!
     Kaloryczność całości- 2268 (z masłem i twarogiem chudym i podobnie z margaryną ale twarogiem półtłustym, kaloryczność może być mniejsza jeśli użyjemy twarogu chudego i margaryny i jeszcze mniejszej ilości cukru) jeden kawałek 100 g ok. 227 kcal
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Translate