Zastanawiałam się co zrobić córeczce na podwieczorek, postawiłam na budyń, nie, nie z proszku, to zbyt banalne;D
Podzielę się z wami przepisem na domowy budyń.
Składniki:
w formie graficznej, jak wam się podoba?:) mi bardzo;) #onelittlesmile
Przygotowanie:
- Odlewamy pół szklanki mleka, (jeżeli chodzi o mniejsze dzieci możemy użyć mleka modyfikowanego) pozostałą część gotujemy z łyżką masła i odrobiną cukru (można go oczywiście zastąpić miodem, bądź innym zamiennikiem odrobina czyli łyżeczka 5 g-20 kca;).
- W odlanej części mleka mieszamy żółtko i obie mąki, a potem postępujemy już identycznie jak przy sklepowym budyniu – czekamy aż mleko się zagotuje i wlewamy do niego zawartość szklanki, energicznie mieszając.
- Gotujemy kilka minut i nakładamy.SMACZNEGO:)!
Kalorycznosć: całości 567 kcal jedna porcja ok. 283,5 kcal- idealny podwieczorek:) nie tylko dla malucha;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz