Papka z marchewki
Składniki;
- 1 marchewka (z uprawy ekologicznej lub swojskie)
- kawałek (ok 10 g) cielęciny, królika, wołowiny, lub drobiu (najlepiej swojskiego) na wywar. Niektórzy zalecają gotować tylko na wodzie.
Przygotowanie:
1. Do zimnej wody wkładamy kawałek mięsa i gotujemy na małym ogniu w przypadku cielęciny ok 1,5 h. po 20/30 minutach zbieramy szum.2.Marchewkę obieramy i myjemy, kroimy na małe kawałki.
3. Na 40 minut przed końcem gotowania wywaru do garnka wkładamy marchewkę i gotujemy aż będzie miękka.
3. Następnie przecieramy przez sitko lub z pomocą blendera.
HURA NADZCHODZI MARCHEWKA:)!
SMACZNEGO:)
Później do tej papki wprowadzaliśmy zgodnie z założeniami, które można znaleźć tu: http://3andmorein1.blogspot.com/2015/01/wprowadzanie-pokarmu-krok-po-kroku.html
po kolei ziemniaka, pietruszkę, olej/oliwę, mięso itd.
Później do tej papki wprowadzaliśmy zgodnie z założeniami, które można znaleźć tu: http://3andmorein1.blogspot.com/2015/01/wprowadzanie-pokarmu-krok-po-kroku.html
po kolei ziemniaka, pietruszkę, olej/oliwę, mięso itd.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz