Możesz sobie zamienić np. 100 ml jogurtu na 15 g
sera Gouda
albo, 150 g maślanki itp.
·
Jogurt naturalny 100 g
(3/4 kubka) |
||
·
Jogurt owocowy 1,5% tł.
100 g (3/4 kubka) |
||
·
Kefir 100 g (1/2 szklanki)
|
||
Maślanka 150 g
(3/4 szklanki) | ||
|
||
·
Mleko 0,5% tłuszczu 130 g
(1/2 dużej szklanki) |
||
·
Mleko 2% tłuszczu 100 g
(1/2 szklanki) |
||
·
Mleko 3,2% tłuszczu 75 g
(1/3 szklanki) |
||
·
Ser edamski tłusty 15 g
(1 plasterek) |
||
·
Ser Gouda tłusty 15 g
(1 plasterek) |
||
·
Ser twarogowy chudy
50 g (2 łyżki stołowe) |
||
·
Ser twarogowy homogenizowany
waniliowy 30 g (1 łyżka) |
||
·
Ser twarogowy półtłusty
40 g (1,5 łyżki stołowej) |
||
·
Ser twarogowy ziarnisty
50 g (2 łyżki) |
||
·
Ser typu Feta 25 g
(należy zważyć) |
Strony
▼
▼
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz